Пн-Пт 9:00-19:00
Cуб. 10:00-16:00
Нед. Вихідний
200 грн
Термінова доставка
Немає товарів

Перевірка працездатності акумулятора

Автор: Дата: 01.10.2019 Просмотрів: 970 Коментари: 0

Ці знання в першу чергу знадобляться власникам старих автомобілів, які не впевнені в надійності свого джерела живлення. Або в разі вимушеного простою АКБ без роботи тривалий період. З особистого досвіду фахівця компанії АвтоЕвроТрейд, різні батареї по-різному реагують на неправильну повсякденну експлуатацію. І мати можливість перевірити джерело живлення на працездатність повинен кожен.

Перевірка мультиметром при працюючому двигуні

Підключаємо прилад і запускаємо двигун. Якщо стрілка або цифри на електронному табло показали 13,5-14 вольт, значить джерело живлення нормально приймає заряд. А ось якщо показання виходять за ці прибудови, це свідчить про різні види поломок. Щоб не панікувати марно при низькому показнику, спробуйте включити кілька електричних споживачів. Якщо показник мультиметра опустився ще сильніше, значить у вас проблеми з генератором або реле регулятором.

Висока напруга теж може бути причиною поломки реле регулятора, але найчастіше це свідчить про те, що АКБ заражений сульфатами і не може нормально функціонувати в циклічному режимі.

Перевірка при вимкненому моторі

Тут необхідно попередньо повністю зарядити акумулятор, і залишити його без роботи, без підключення до машини на добу або на 48 годин. І тільки потім підключити мультиметр до клем. Залежно від старості АКБ, нормальними можна вважати показники 13-12,6 вольт. Якщо напруга впало більше ніж до 12.4 вольта, з таким акумулятором небезпечно їздити далі, ніж в межах власного міста. Йому потрібна заміна на нове джерело живлення, або можна спробувати реанімувати його десульфатацією.

Перевірка вилкою навантаження

Зазвичай цей прилад є тільки у спеціалізованих СТО, але якщо вам пощастило, і у вас є до нього доступ, можна скористатися і його показаннями. Він дасть більш точну картину стану акумулятора. Тут необхідна акуратність і точність рухів. Переконайтеся, що підключення буде відповідати полярності. Як тільки підключіть прилад, він покаже заряд в межах 13-12,6 вольт, і буде стрімко опускатися.

Тримати необхідно 5 секунд. До кінця цього часу заряд не опустився до 10 і нижче вольт? Прекрасно, значить перед вами повністю працездатний акумулятор. Навантажувальна вилка найточніший спосіб перевірки. Якщо є можливість, краще звернутися за цією послугою в професійну СТО компанії АЕТ.

Коментари

Будьте першим, хто залишить тут коментар!

Написати коментар
Viber Telegram Whatsapp Skype Відгук
Google
Зворотній
дзвінок