Пн-Пт 9:00-19:00
Cуб. 10:00-16:00
Нед. Вихідний
200 грн
Термінова доставка
Немає товарів

Як правильно прикурювати автомобіль?

Автор: Дата: 27.06.2020 Просмотрів: 1798 Коментари: 0

Експлуатація машини не тільки в зимову пору року, але і в літній період сповнена різноманітними сюрпризами. Будь-який з нас може забути в поспіху вимкнути один з електричних споживачів і відлучитися від машини на кілька годин. Результат буде неприємним, електричний стартер буде ледве-ледве обертати колінчастий вал, і категорично відмовлятися запускати мотор. Фахівець компанії AET розповість, в яких ситуаціях варто користуватися популярним методом прикурювання, і як це зробити максимально безпечно.

Теоретична частина

Багато водіїв побоюються надавати донорські послуги іншим автомобілістам, які потрапили в складне становище. Сліпо вірячи, що прикурювання може зашкодити не тільки АКБ, а й електричній системі автомобіля. При певних умовах таке дійсно може статися. Але, якщо дотримуватися простого алгоритму дій, у прикурюванні немає нічого страшного.

Фактично, прикурювання - це паралельне з'єднання двох джерел живлення, щоб підвищити сумарну потужність стартера. Вона необхідна для того, щоб задати необхідний імпульс, для запуску дизельного або бензинового мотора.

Алгоритм дій.

Але спочатку трохи ньюансів. Донора варто вибирати з машин (по можливості) з великим по ємності джерелом харчування. Точно знати, що у нього батарея максимально близька до повного заряду, і відносно нова, до 3 років експлуатації. Категорично не рекомендується використовувати для прикурювання АКБ меншою ємності, ніж у вас під капотом. Подальші дії досить прості:

1. Ідеально, якщо на машині помічника буде знята одна з клем, але для більшості моделей цілком достатньо просто вимкнути всі електричні споживачі, повернути ключ запалювання в стан «вимкнено». Це необхідно для того, щоб в момент підключення силових проводів не відбулося різкого стрибка напруги.

2. Далі одна з найвідповідальніших процедур. Насамперед підключається плюсова клема, спочатку на помічника, а потім на пацієнта. Потім можна підключити мінусовий силовий кабель. Фахівці рекомендують приєднувати його на машину з розрядженим АКБ не на пряму, а на будь-яку оголену частину двигуна, до чистого металу.

3. Потім необхідно діяти швидко, але без поспіху. Водій пацієнта за допомогою ключа запалювання робить спробу запустити мотор. У 90% випадків це виходить з першої спроби. Якщо після другої спроби пуск не вдався, значить, причина не тільки в розрядженому акумуляторі.

4. Як тільки мотор запустився і тримається на стабільних холостих обертах, необхідно відключити обидві клеми від пацієнта, а потім на транспорті донора. У цей момент теж необхідно бути уважним, щоб не спровокувати коротке замикання.

5. Використовуйте для цієї процедури тільки якісні дроти з достатнім перетином такі як Аїда 2,2 м. або Аїда 3.2 м., щоб вони могли передавати струм стартера всієї сили.

Нехай ці знання ніколи вам не знадобляться. А якщо і будуть потрібні, то ви завжди будете точно знати, як правильно прикурити автомобіль, щоб він гарантовано запустив двигун.

Коментари

Будьте першим, хто залишить тут коментар!

Написати коментар
Viber Telegram Whatsapp Skype Відгук
Google
Зворотній
дзвінок