Пн-Пт 9:00-19:00
Cуб. 10:00-16:00
Нед. Вихідний
200 грн
Термінова доставка
Немає товарів

Від чого залежить термін придатності акумулятора?

Автор: Дата: 12.06.2019 Просмотрів: 2690 Коментари: 0

Дуже часто можна спостерігати ситуацію, коли два різних покупця вибирають один і той же акумулятор. Але, проходить час, один починає скаржитися, що його АКБ насилу витримав 3 роки експлуатації. А інший без проблем перетнув 6 років повсякденних поїздок. У чому суть, і від чого залежить термін служби акумулятора, розповість технічний фахівець компанії АвтоЕвроТрейд.

Основні причини, що знижують термін служби

Як би це не звучало банально, але головну помилку водії роблять, коли вибирають невідповідний за технічними характеристиками акумулятор. Це може бути дуже велика чи маленька ємність, недостатній показник струму стартера. Вибір зроблений без урахування кліматичних умов країни. Як результат, виріб в кращому випадку відпрацює гарантійний термін служби. До інших, поширених причин сміливо можна віднести:

1. Експлуатація транспортного засобу виключно в межах міста, з коротким пробігам на роботу і назад додому. В таких умовах, генератор не завжди здатний повністю компенсувати втрати ємності. Регулярний частковий і глибокий розряд буде провокувати накопичення сульфатів на свинцевих пластинах. До тих пір, поки вони повністю не заб'ються і не перестануть працювати.

2. Проблеми з генератором, він може видавати як підвищений, так і знижений за силою струм. Підвищений особливо небезпечний. Він призводить до перевантаження, електроліт в банках закипає, і починає інтенсивно випаровуватися вода. Не рятує навіть повністю не обслуговуємий корпус. Підвищується кислотність, яка за лічені дні може перетворити робочі позитивні і негативні електроди в неробочий стан.

3. Підвищена вібрація і тряска ще одна причина, по якій джерело живлення може зламатися в будь-який момент. Не всі конструкції акумуляторів розраховані на такі жорсткі умови. Шматочок, який відколовся від активної маси може спровокувати внутрішнє коротке замикання. А обрив пластини в місці кріплення повністю вивести з роботи окремо взяту банку.

4. Обслуговуємому корпусу необхідно регулярно перевіряти на нормальний рівень електроліту в кожній банці. Сучасні технології дозволили добитися мінімального випаровування води, але, 1-2 рази на рік все ж доводиться заглядати під кришки. Якщо пропустити цей момент, підвищена кислотність дуже швидко виведе з робочого стану свинцеві пластини.

Профілактика

Кращим засобом, яке допоможе продовжити роботу будь-якого акумулятора, є профілактика. Фахівці компанії АвтоЕвроТрейд рекомендують для всіх свинцево-кислотних джерел живлення обов'язково купити імпульсний зарядний пристрій. При нормальній експлуатації користуватися ним потрібно не частіше ніж один раз на півроку. Зарядка допоможе не тільки відновити нормальний показник ємності, але й покінчить усі ті сульфати, що зібралися на пластині. А вони будуть гарантовано.

У зимовий час, якщо поїздки на машині обмежуються виключно містом, користуватися ЗУ доведеться частіше. Приблизно 2-3 рази за всю зиму, щоб компенсувати поступово накопичуємий частковий розряд. Якщо цього не робити, в одне не дуже приємне ранок можна стати ще одним водієм, який відправиться на роботу в громадському транспорті або на таксі.

Важливо: всі без винятку автомобільні акумулятори потребують циклічному навантаженню. Якщо просто зберігати машину без руху, або дуже рідко використовувати її за призначенням, джерело живлення швидко прийде в непридатність. Якщо у вас намічається період простою автомобіля, необхідно заздалегідь підготувати до цього АКБ, щоб він міг з мінімальними руйнівними процесами простояти без роботи до 6 місяців.

Коментари

Будьте першим, хто залишить тут коментар!

Написати коментар
Viber Telegram Whatsapp Skype Відгук
Google
Зворотній
дзвінок