Пн-Пт 9:00-19:00
Cуб. 10:00-16:00
Нед. Вихідний
200 грн
Термінова доставка
Немає товарів

Основні характеристики акумулятора

Автор: Дата: 15.08.2020 Просмотрів: 4366 Коментари: 1

У будь-якого акумулятора є безліч технічних і експлуатаційних характеристик, за якими можна підібрати оптимальну для себе і своєї машини продукцію. Але, до основних відносять не так вже й багато. Саме ці дані є ключовими, для правильного вибору акумулятора. Технічний фахівець компанії AET розповість про них, і особливо підкреслить, чому не варто їх порушувати під час вибору витратного матеріалу.

Характеристики, що впливають на тривалість роботи

Погодьтеся, що будь-який власник автомобіля мріє, щоб він якомога довше їздив по дорогах нашої країни, і не ламався в процесі експлуатації. Це в повній мірі відноситься і до витратних матеріалів, до яких зараховують і свинцево-кислотний акумулятор. І так, на що варто звертати увагу для вдалої покупки АКБ:

1. Ємність - фактичний запас енергії, який зберігається в пластиковому корпусі. Вже багато років як прийняті міжнародні стандарти, завдяки яким, джерело живлення будь-якого виробника при ємності в 60 А / год матиме ідентичні розміри. В сучасних транспортних засобах не так багато вільного місця під капотом. І батарея більшого розміру просто не поміститься на робочому місці.

Важливо: у міру старіння, акумулятор буде зменшувати свою початкову ємність. Це нормальний процес, з яким ще не навчилися боротися інженери.

2. Напруга батареї практично для всіх сучасних легкових автомобілів дорівнює 12 вольт. Виняток становлять тільки вантажівки, бортова система яких може бути розрахована на 24 вольта. Але в цьому випадку необхідно просто купити два стандартних акумулятора.

3. Допустима глибина розряду - дуже цікавий показник, яким багато власників приватного транспорту нехтують. Якісні акумулятори з рідким електролітом допускають провал в заряді від 30 до 40 відсотків. Зроблені за технологією абсорбованого електроліту або гелеві аналоги, можуть без будь-яких негативних наслідків для пластин втрачати від 50% і більше ємності. Найбільш критичними до втрати енергії залишаються бюджетні джерела живлення. Багато виробників рекомендують не допускати втрати більше ніж на 10-20%.

4. Сила струму стартера. Практично не має значення в літню пору, коли для запуску двигуна не потрібно великої потужності. Ситуація кардинально змінюється з пониженням температури, особливо, коли стовпчик починає показувати негативні значення. Масло в картері густіє, метал звужується, збільшуються зазори, погіршується випаровування палива в камерах згоряння. Тільки досить високий струм стартера може запустити бензиновий або дизельний мотор на території України в зимові місяці експлуатації.

5. Термін служби виробу при оптимальних умовах. Це більше відноситься до економічної складової. Вже безліч разів доведено, що якісний, надійний і перевірений акумулятор економічно вигідніше купувати, ніж недорогий одноразовий продукт від невідомого постачальника. По термінах можна сказати наступне. Базова лінійка служи в середньому 3 роки. Золота середина легко доживає до 5 років повсякденної експлуатації. А технологія AGM легко дотягне до терміну в 7-10 років.

Коментари

Основні характеристики акумулятора
(1/5)
Пустая статья
Написати коментар
Viber Telegram Whatsapp Skype Відгук
Google
Зворотній
дзвінок