Пн-Пт 9:00-19:00
Cуб. 10:00-16:00
Нед. Вихідний
200 грн
Термінова доставка
Немає товарів

Як правильно транспортувати акумулятори?

Автор: Дата: 07.06.2019 Просмотрів: 3088 Коментари: 0

Транспортування звичайних вантажів не вимагає спеціальних знань. У більшості випадків цілком достатньо закріпити вантаж, щоб він мимоволі не рухався, і цього буде цілком достатньо для безпечного перевезення. Транспортування акумулятора відрізняється, так як витратний матеріал для автомобіля вважається вантажем з підвищеною небезпекою. Поки він знаходиться на робочому місці, підключений до силових проводів і зафіксований притискною пластиною, він не викликає побоювань з боку водія і пасажирів. Але, як відзначають консультанти компанії АвтоЕвроТрейд, багато покупців спочатку забирають покупку з собою, і тільки в комфортних і безпечних умовах встановлюють новий АКБ замість зношеного.

На що варто звернути увагу?

Перевезення акумулятора може бути простим, але, не дотримання найпростіших правил як мінімум призведе до пошкодження корпусу, авто або пасажирів. З цього фахівці АЕТ виділили кілька основних пунктів, які повинен знати будь-який водій, що збирається перевозити свинцево-кислотний акумулятор у власній машині:

1. Якщо АКБ знаходиться у фірмовій упаковці, зі спеціальними захисними ковпачками на клемах, не поспішайте діставати його. Упаковка буде служити додатковим захистом від випадкового короткого замикання. Нехай ймовірність такого результату подій зовсім мала, але варто передбачити навіть їх.

2. Найкраще вибрати для перевезення багажник, так як він має рівне і плоске дно, без ухилу. Найчастіше в сучасних автомобілях багажник має додаткове нековзне покриття. Якщо його немає, скористайтеся одним з килимків в салоні. На час помістіть його в багажник, і тільки потім покладіть на нього новий АКБ.

3. Якщо любите інтенсивно розганятися і різко гальмувати? Відмовтеся від цієї звички на час транспортування АКБ до місця проживання або гаража. Повірте, ці кілька кілометрів, які ви проїдете в спокої, жодним чином не позначаться на вашому темпераменті. А ось стрибаючи у багажнику акумулятор гарантовано отримає неприємні ушкодження.

4. Якщо ви в салоні один, а багажник зайнятий іншим вантажем, можна на короткий час покласти новий корпус на один з килимків заднього сидіння. Ні в якому разі не варто вибирати переднє сидіння. Дорога непередбачувана, хіба мало коли потрібно зробити різкий маневр, щоб уникнути зіткнення або об'їхати перешкоду. А на передньому сидінні корпус легко може переміститися вам на ногу, і затиснути її разом з педаллю газу. Про наслідки такого необережного транспортування батареї розповідати думаю не варто.

5. Якщо перевезти акумулятор необхідно на кілька сот кілометрів, підготуватися необхідно більш ґрунтовно. Не варто покладатися на сліпу удачу. Одина з кращих порад бувалих, це розмістити корпус АКБ всередині покришки без диска. Якщо він входить в покришку з невеликим зусиллям, це можна вважати великою удачею. Якщо гуми немає, або вона зайнята диском, доведеться з підручних матеріалів з будь-яких дощок спорудити невеликий піддон, і за допомогою саморізів зафіксувати на ньому корпус АКБ.

Краще встановити акумулятор відразу

Якщо ви все одно збираєтеся встановлювати АКБ, а старий утилізувати, то краще це зробити в одному місці. Для прикладу, співробітники компанії АЕТ можуть допомогти в обох випадках. Старий, повністю зношений корпус відправиться на переробку, за нього водій отримує додаткову знижку. Крім цього, фахівець почистить посадочне місце, видалить корозійний наліт, і професійно встановить новий акумулятор на робоче місце. Тим самим, позбавивши вас від самостійної брудної роботи, і ризику перевезення батареї по непередбачуваним дорогам власного міста.

Коментари

Будьте першим, хто залишить тут коментар!

Написати коментар
Viber Telegram Whatsapp Skype Відгук
Google
Зворотній
дзвінок