Пн-Пт 9:00-19:00
Cуб. 10:00-16:00
Нед. Вихідний
200 грн
Термінова доставка
Немає товарів

Як правильно прикурювати акумулятор?

Автор: Дата: 31.10.2019 Просмотрів: 1119 Коментари: 0

Якщо ви уважно стежите за станом свого АКБ, вчасно виправляєте дрібні поломки електромережі автомобіля, швидше за все знання про те, як правильно прикурювати акумулятор не знадобляться. Але, в житті може трапитися все що завгодно, в тому числі, знання можуть стати в нагоді вашому другу, у якого раптово сіла батарея. І він не може самостійно запустити мотор за допомогою електричного стартера.

Головне, якісні дроти

За великим рахунком, вони повинні бути в багажнику або бардачку у будь-якого автомобіліста. Коштують вони трохи, місця практично не займають. Але, виконавши хоча б один раз своє призначення, повністю окупаються. Мінімальна, рекомендована професіоналами компанії АвтоЕвроТрейд довжина силових дротів 2,2 метра. У більшості випадків цього достатньо, щоб безпечно розмістити машини відносно один одного. Крім цього, дроти повинні відповідати й іншим рекомендаціям:

- витримувати силу струму не менше 600 Ампер, можна трохи більше;

- ізоляція поширюється не тільки на дроти, а й на затискачі «крокодили»;

- пружини затискачів досить сильні, щоб надійно триматися на клеми.

Останнє особливо важливо, тому що в момент старту мотора він буде досить сильно вібрувати. І проводи не повинні відпадати від місць кріплення. Інакше це може призвести до короткого замикання і негативних наслідків для обох машин.

Cхема прикурювання

Сам алгоритм виконуваних робіт дуже простий. Навіть якщо у вас зовсім немає досвіду в «прикурювання», досить один раз прочитати наступну інструкцію, щоб безпомилково її виконати. Головне, дотримуватися обережності, і не допускати короткого замикання. Ніяких негативних наслідків для електроніки, і самого акумулятора, такий вид корисної послуги не принесе.

1. Беремо плюсовий силовий дріт «червоного кольору», і закріплюємо на акумуляторі донора. Повторюємо процедуру з сівшим АКБ, уважно стежимо за полюсом.

2. Мінусовий дріт «чорного кольору», на машині помічника приєднуємо до мінусової клеми батареї. А на яку машин, яка підкурює до будь-якої металевої частини двигуна. Переконайтеся, що ця деталь не пофарбована і не забруднена. Свідченням вдалого підключення буде проскочила іскра, будьте готові до цього.

3. Тепер не варто витрачати часу, і відразу спробувати запустити машину з сівшим акумулятором. Як правило, це виходить з першої спроби. Утримуючи високі обороти, близько 2000-2500 об / хв, від'єднайте силові дроти.

4. Механіки рекомендують, перед тим як вирушити в дорогу по своїх справах дати попрацювати автомобілю на холостих 10-15 хвилин, щоб генератор міг хоча б частково зарядити сів АКБ. І не глушити мотор згодом, поки не дійдете до місця призначення.

Важливо: тепер ви знаєте, як правильно прикурювати акумулятор, якщо в цьому є необхідність. Хочеться тільки додати, що на зарядку сівшого пацієнта необхідно мінімум 45 хвилин їзди на високих оборотах.

Коментари

Будьте першим, хто залишить тут коментар!

Написати коментар
Viber Telegram Whatsapp Skype Відгук
Google
Зворотній
дзвінок