Пн-Пт 9:00-19:00
Cуб. 10:00-16:00
Нед. Вихідний
200 грн
Термінова доставка
Немає товарів

Як правильно підзаряждати акумулятор?

Автор: Дата: 01.07.2019 Просмотрів: 871 Коментари: 0

З таким питанням до фахівців компанії АвтоЕвроТрейд звертається практично кожен другий автомобіліст. Всі чули, що якщо правильно і своєчасно заряджати акумулятор, він буде максимально надійним в повсякденній експлуатації. І чи зможе нормально пропрацювати на 1-2 роки більше, ніж це прийнято вважати. З тонкощами цього процесу і познайомить ця стаття.

Загальні правила зарядки

На перше місце завжди повинна виходити техніка безпеки. З цього, перед тим як починати будь-які роботи з кислотним акумулятором, необхідно подбати про захист. Гумові щільні рукавички, захисні окуляри на очі і одяг з натуральних матеріалів з щільним плетінням тканини, той мінімум, який повинен бути на вас. Будь-яка необережна дія, і крапля кислоти може спровокувати хворобливий і довго загоюючий хімічний опік. Далі необхідно дотримуватися наступного алгоритму дій відпрацьованих професіоналами:

1. Всі роботи повинні відбуватися в добре провітрюваному і теплому приміщенні. Оптимальною температурою навколишнього повітря вважається +20 градусів. Але, допускається відхилення в п'ять градусів в обидві сторони.

2. Найкраще зняти акумулятор з автомобіля, і встановити його на міцну і рівну поверхню. Допускається зарядка на автомобілі, але тільки зі знятими плюсовими і мінусовими клемами.

3. Якщо у вас обслуговуємий тип корпусу, необхідно відкрутити всі шість пробок, і перевірити фактичний рівень електроліту. Якщо він недостатній, вирівняти за допомогою дистильованої води. Не варто хвилюватися про перемішування електроліту, це відбудеться природним чином під час зарядки автомобільного акумулятора.

Важливо: сучасна промисловість освоїла випуск недорогих, компактних і максимально надійних імпульсних зарядних пристроїв. Вони мають безліч переваг, порівняно з класичними трансформаторними виробами.

4. Налаштувати зарядний пристрій на необхідну силу струму. Зазвичай, вона дорівнює 10% від номінального показника ємності. Якщо ємність АКБ дорівнює 75 А / год, то оптимальним струмом для зарядки буде 7,5 Ампера. Допускається відхилення в більшу і меншу сторону в межах декількох ампер.

5. Підключити ЗУ, і залишити його в роботі на кілька годин. Зарядка може тривати до 24 годин, якщо акумулятор перед цим отримав глибокий розряд. Зазвичай, цілком достатньо від 6 до 12 годин, щоб повністю компенсувати частковий розряд.

Профілактика

Фахівці АЕТ рекомендують використовувати зарядний пристрій не рідше, ніж один раз на 6 місяців в якості профілактики. Це дозволить своєчасно розчиняти сульфати, і не допускати незворотної сульфатации на плюсових та мінусових електродах. Як правило, проста профілактика збільшує термін служби будь-якого свинцево-кислотного акумулятор від 1 до 2 років. І не займає багато часу в житті звичайного автолюбителя.

Коментари

Будьте першим, хто залишить тут коментар!

Написати коментар
Viber Telegram Whatsapp Skype Відгук
Google
Зворотній
дзвінок