Пн-Пт 9:00-19:00
Cуб. 10:00-16:00
Нед. Вихідний
200 грн
Термінова доставка
Немає товарів

Що таке автомобільний акумулятор?

Автор: Дата: 03.12.2019 Просмотрів: 1820 Коментари: 0


Основна функція стартерного акумулятора в тому, щоб запустити в роботу силовий агрегат автомобіля. Це може бути як бензиновий, так і дизельний двигун. А також працює на газу. Але, він досить сильно відрізняється за своїми функціональними можливостями від батарей встановлених в мобільних телефонах або фотоапаратах. І не тільки значними розмірами. Що таке автомобільний акумулятор, розповість технічний фахівець компанії АвтоЕвроТрейд.

Які ще функції виконує АКБ?

У сучасних автомобілях досить багато електричних споживачів, які безпосередньо залежать від струму зберігаємого у батареї. Якщо частина з них цілком може працювати після запуску двигуна, то система контролю мотора повинна бути підключена постійно. Крім цього, акумулятор включається в роботу, якщо під час роботи генератора він генерує недостатньо енергії і під сигналізацією.

Акумулятор зсередини

Щоб зрозуміти принцип дії, необхідно дізнатися про внутрішню складову пластикового корпусу. Він, складається з 6 ОКРЕМИХ осередків, кожна з яких представляє собою невелику, самостійну батарею на 2 вольта. Послідовне з'єднання всіх маленьких батарейок дає потрібні 12 вольт, для повноцінної роботи всіх електричних споживачів на борту легковий або вантажний машини. Зниження струму всього на 1 вольт, а не дозволить запустити двигун в роботу.

А тепер поговоримо про найголовніше відміну, в силі струму стартера. Саме він є головною відмінною рисою від інших джерел електричної енергії, які оточують людину в повсякденному житті. Цей технічний показник багато в чому залежить від кількості активних пластин в поліпропіленового корпусі. Чим їх більше, тим вище стартерная сила. Але, підвищується вона виключно за рахунок зниження товщини кожного з електродів. Тобто, необхідний грамотний баланс між товщиною свинцевї пластини і їх кількістю в банку.

Але, на ефективність автомобільного акумулятора впливають не тільки кількість пластин в пакеті, а й правильний склад активного шару. На його поверхні накопичується електричний струм, який утримується протягом тривалого часу. А в момент пуску стартера вивільняється в великих кількостях в короткий проміжок часу. Саме цей імпульс і дозволяє поворотом ключа або натисканням клавіші запустить в роботу мотор вашого авто.

Як зберегти акумулятор?

Свинцево-кислотний акумулятор лише витратний матеріал. Але і він може прослужити значно довше, якщо правильно з ним поводитися. Головне правило, для всіх автомобільних акумуляторів, які працюють в циклічному навантаженні, підтримувати максимально допустимий рівень заряду. Тільки в такому стані він прекрасно пручається кристалізації сульфатів сірки. Розряджаючись, акумулятор поглинає частину води, щільність електроліту зростає. А надлишок сірки, не здатний розчинятися в малій кількості дистиляту, у вигляді кристалів формується на активному шарі. Якщо кристалів стає занадто багато, вони вже не можуть розчинитися.

Коментари

Будьте першим, хто залишить тут коментар!

Написати коментар
Viber Telegram Whatsapp Skype Відгук
Google
Зворотній
дзвінок