Пн-Пт 9:00-19:00
Cуб. 10:00-16:00
Нед. Вихідний
200 грн
Термінова доставка
Немає товарів

Акумулятори для сонячних панелей

Автор: Дата: 31.08.2019 Просмотрів: 1024 Коментари: 0

Сонячна енергетика поступово стає популярною і затребуваною не тільки в країнах Європи, а й на території нашої країни. Багато власників приватної нерухомості вважають за краще встановити на даху власних будинків кілька сонячних панелей, щоб таким чином мінімізувати або повністю покривати витрати на електрику. Але, для того щоб утримувати енергію, необхідні акумулятори.

Чому звичайні, стартерні АКБ не підходять?

Основний принцип роботи автомобільних акумуляторів спрямований на те, щоб видавати високий струм стартера, для запуску мотора. Вони фізично не можуть віддавати повну ємність, в кращому випадку здатні безпечно розряджатися на 20-30%. Цього дуже мало, щоб зробити будинок повністю незалежним від зовнішніх джерел електричної енергії. Для цієї мети фахівці компанії АвтоЕвроТрейд рекомендують використовувати промислові джерела живлення або АКБ зроблені за технологією абсорбованого електроліту.

Технологія Absorbent Glass Mat

Акумулятори AGM умовно підходять для сонячних панелей, якщо більшу частину часу вони будуть експлуатуватися в циклічному режимі з розрядом не більше 50-60% від номінальної ємності. Саме в цих межах батареї будуть зберігати свої робочі характеристики і відпрацюють в складі сонячної електростанції мінімум 7 років без необхідності заміни.

Єдиний недолік технології, вона не дуже добре пристосована для роботи в холодному кліматі. Якщо джерела живлення будуть піддаватися переохолодження до -30 градусів, краще передбачити їх додатковий підігрів.

Промислові акумулятори

Принцип роботи дуже схожий на стартерні батареї, тільки з тією різницею, що вони не можуть похвалитися високим стартерним струмом. Маючи більш товсті свинцеві пластини, вони здатні практично повністю розряджатися, і згодом відновлювати свою ємність без пошкоджень. Можуть тривалий час перебувати в буферному стані, і при самих стандартних умовах експлуатації легко подолають бар'єр в 10 років безперервної роботи.

Промислові акумулятори абсолютно не потребують технічного обслуговування. Досить один раз правильно підключити їх до електричного обладнання, грамотно розрахувати ємність, і можна на кілька років забути про проблеми з електрикою в будинку. Також підходять і для комерційного використання, на невеликому виробництві, щоб захистити лінію від раптового відключення подачі енергії.

Коментари

Будьте першим, хто залишить тут коментар!

Написати коментар
Viber Telegram Whatsapp Skype Відгук
Google
Зворотній
дзвінок